Pyrrit arkielämässä

Arkielämä pyrrin kanssa on helpohkoa kunhan pelisäännöt on ensin opeteltu. Eloisana rotuna Pyreneittenpaimenkoirat kaipaavat tekemistä ja vain sohvannurkassa oleskelu saattaa aiheuttaa apaattisen koiran tai sitten he keksivät itse tekemistä, mikä ei aina ole omistajalle mieluisaa. Kun järjestettyä tekemistä on sopivassa suhteessa, niin elo sisälläkin on harmoonista ja koirat osaavat rauhoittua.

 

Meillä isoa osaa arkielämää näyttelee pitkät kävelyt metsissä. Joko ihan keskenämme tai sitten kaveriporukassa. Mitä pidempi matka, sitä parempi. 10km menee pyrreiltä heittämällä.

Pyrrit ovat siitä kiitollisia koiria, että niitä ei kelit haittaa. Helteellä tosin täytyy huolehtia ettei kuumia liikaa. Heillä kun on aika lämpöinen aluvilla.

 

Ainoa arkielämän pieni miinus on pyrrien valppaus. Ne huomaavat kaiken ja reagoivat kaikkeen. Haittana on lähinnä se, että kun koirat saavat olla takapihalla, niin kaikki ohikulkijat on pakko haukkua. Muutoin arki kotona on leppoisaa vaikka uudenvuoden paukkuräiskeen alla. Huomaavat kyllä paukkeen, mutta eivät mene paniikkiin. Ovat vain tavallista valppaampia.