Pyrri harrastaa

Meillä lähes kaikki vapaa-aika kuluu palveluskoiraharrastuksen parissa. Harrastus alkoi Sulon kanssa 2012 Hyvinkään käyttökoirissa PK-haun merkeissä, johon Sämpy ja Siru sujahti luontevasti mukaan.

Sämpyn kanssa kerettiin koittaa myös pelastushakua Keskiuudenmaan Hälytyskoirissa, mutta ko. harrastus piti lopettaa aikataulu syistä. Omat paukut ja päivät eivät enää riittäneet kahteen lajiin ja piti tehdä valinta. PK-haku on se mun juttu.

Sämpyn kanssa ehdittiin kokeilla myös TOKOa osallistumalla Hyvinkään Käyttökoirien joukkueessa TOKO:n Keski-Uudenmaan piirimestaruuskisoihin. Tuloksena muistaakseni oli kuudes sija ja joukkue pronssi. Ei ihan huonosti kuukauden harjoittelulla.
 
Vaikka PK-haku on intohimoni, niin ei sitä kuitenkaan sarvi päässä harrasteta.

 

Sulo on osoittautunut varsin kelvolliseksi ellei erinomaiseksi hakukoiraksi. Maastoissa hän on erinomaisen varma, tottis taas on vähän ailahtelevampaa. Tarkoitus oli osallistua 2020 toistamiseen PK-SM kisoihin, mutta harmittavasti COVID-19 aiheutti kisojen peruuntumisen. Ehkä yritämme 2021, jos koira on vielä silloin kisakuntoinen ollessaan 10v. Noh, nyt on aikaa panostaa Sämpyn ja Sirun eteenpäin viemiseen.

Kaiken kaikkiaan pyrrit on soveliaita PK-harrastamiseen vaikka ovat suht pienikokoisia. Kokoisekseen ne ovat yllättävän kyvykkäitä. Muissa harrastelajeissa, AGI, TOKO, Rally-Toko, etc. on kyllä pyrrejä nähty, mutta PK-kentillä harvemmin. Minkä soisi muuttuvan.

Koiraseppä Erik Tistelgren kävi kuvaamassa PK-hakutreenejämme syksyllä 2019. Dronekuvaamisen lisäksi hän on aivan loistava koirahieroja. Käynyt muutamia kertoja hieromassa Suloa ja Sämpyä.

Videon alussa esiintyy ensin Pipsa ja Pete perinteisimpinä palveluskoirina ja sen jälkeen lauteille astuu Sämpy rullailmaisevana ja sitten Sulo haukkuilmaisevana hakukoirana.