Pentusuunnitelmia

Siru
Tottakai Ihan Oon Oikee Vamppi

Siru (3v) on kolmas Pyreneittenpaimenkoirani ja vanhimman koirani (Sulo) tytär.

Siru on iloinen höseltäjä. Hän kun ei vielä tiedä ettei kahdessa paikassa kolmannen lisäksi voi olla yhtä aikaa, mutta yrittää silti.

Siru on äärimmäisen ihmissosiaalinen, mutta vieraista koirista ei niin välitä. Tulee toki toimeen ja tutustuttuaan voi ruveta jopa kaveeraamaan.

Amo
Tottakai Enks Oo Pelle

Amo (5v) on reipas uros pohjoiskarjalasta. Amoon tutustuin ensimmäisen kerran kasvattajan järjestämällä leirillä, jossa pidin Pyrreille ja heidän omistajilleen tutustumisharjoituksen palveluskoirien hakuharrastukseen.

Omiin silmiini Amo on avoin, tervepäinen, halukas työskentelemään ja sopivasti äijämäinen.

Olen pennuttamassa ensimmästä kertaa ja kaikki on mukavasti uutta ja jännittävää. Se mitä haen tällä yhdistelmällä on terveys ja tasapainoisuus. Siru kun on hieman levoton sählä. Arjessa ihan kiva mutta harrastuksiin/kouluttamiseen turhan levoton, kun kaiken se huomaa ja palkalle pitää päästä vaikka oikomisen kautta. Toivomuksenani on Amon hieman rauhallisemman olemuksen tuovan tasapainoa pentueeseen

Astutus 21-23.5 meni kuin oppikirjoissa. Siru ja Amo tajusivat homman juonen oitis joten lempi pääsi roihahtamaan ilman sen kummempia vokotteluja. Seuraavaksi jännitän ultraa ja varmistusta astutuksen onnistumisesta.

Jos kaikki meneen kuin ajateltu, niin pentujen odotan syntyvän heinäkuun loppupuolella.

 

Pennut syntyivät

Kaikki meni kuin Strömsöössä. 20.7.2020 aamuyöllä kello 03:15 pullahti ensimmäinen pentu ja viimeinen pentu putkati 05:21 maailman menoa hämmästelemään. Lopputulemana oli 6 poikaa ja 1 tyttö elämää rikastuttamaan.

Pennut syntyivät vajaa viikkoa aikaisemmin kuin olin laskenut ja pääsivät yllättämään minut. Jäipä siis kokematta viimeisten päivien kärsimättömyys.

Kaikki pennut vaikuttivat terveiltä, elinvoimaisilta ja valmiita aloittamaan uuden kodin etsinnän.

Pentuelämää ja emän myös...

Siru on ollut varsin huolehtivainen emä. Ensimmäisen pennun syntymä hieman askarrutti, että mistä tuo tuli ja mitä sille pitäisi tehdä? Toisen pennun kohdalla äidinvaistot heräsivät ja sen jälkeen minun tehtäväni on ollut vain vaihtaa aluset aamuisin ja punnita pennut. Niin ja tietysti päästää Siru tarpeilleen sekä tarjota ruokaa tarvittaessa. Ja sitä tunnutaan tarvittavan. Ruokaa uppoaa Siruun n. 2,5-3 kertainen määrä normaaliin verrattuna eikä likan paino nouse. Pentujen kylläkin.

Pari viikkoa eloa takana. Pennut avanneet silmänsä ja ottaneet ensimmäiset askeleensa. Liikkuvat sen verran vauhdikkaasti, että Sirulla pitää kiirrettä saada pestyä pentujen peput.

Itseäni kovasti yllättänyt kuinka siistinä emä pitää pentulaatikon. Vain yhden kerran olen huomannut kikkareen alusilla minkä Siru sitten popsi poskeensa kuin valitellen huolimattomuuttaan.

Myös pojat sopeutuneet uusiin ääniin pentuhuoneessa. Sämpy päivystää odottavana lähes jatkuvasti huoneen ovella ja Suloa (pentujen vaari) ei vois vähempää kiinnostaa.